سئوطراحی وب

ارور 404 چیست؟ 6 روش رفع خطا و تاثیر 404 در سئو

ارور 404 معروف ترین اروری هست که همه مون حداقل یکبار بهش برخوردیم.

حتی اگر وب مستر یا سئوکار هم نباشید با یک کلمه اشتباه در URL سایت طعم ارور 404 رو چشیدید.

طبق روال تودی که سعی میکنه در همه کارهاش پاسخ سریع، ساده و قابل فهمی رو برای شما بده اینجام 404 رو اینجوری توضیح میدیم که هرگاه هر کاربر یا ربات وارد ادرسی از سایت شما بشه که در اون محتوایی وجود نداره ارور 404 رو دریافت میکنه چه این اتفاقا به علت اشتباه در وارد کردن ادرس باشه و چه ادرسی که به تازگی حذف شده و یا بر اثر مشکل فنی ایجاد شده.

انواع ارور 404 در سایت

  • 404 Error
  • 404 Not Found
  • Error 404
  • The Requested URL[URL] was not found on this server
  • HTTP 404
  • Error 404 Not Found
  • 404 File or Directory Not Found
  • HTTP 404 Not Found
  • 404 Page Not Found

به هر یک از شکل های بالا که این ارور رو دریافت کنید تفاوتی نمیکنه همه این پیام ها دستور مشابهی دارن.

ضمنا این ارور چیز عجیبی نیست که نیازمند بررسی خیلی عمیق و پیچیده باشه در ادامه بیشتر راجب رفع عیب یابی و رفع خطای 404 توضیح خواهیم داد. البته این مورد که تمام مرورگرها این ارور رو درک میکنن هم نکته ساده ای بود که گفتیم گوشزد کنیم.

چرا ارور 404 دریافت میکنیم؟

اگر بخایم ارور ها رو به 2 تا دسته اصلی تقسیم بندی کنیم ارورهای سایت یا در سمت کلاینت یا کاربر ایجاد میشن و یا در سمت سرور که طبق تجربه ارورهای کلاینت معمولا راحت تر حل میشن.

بیشترین دلیل برای ایجاد شدن ارور 404 لینک دهی غلط داخلی و خطای کاربر است.

1- اشتباه املایی در لینک دهی داخلی کاربر رو به صفحه ای وارد میکنه که دیتای مودر نظرش قرار نداره. یا اگر کاربر خودش ادرس رو وارد کنه ممکنه با حذف یک حرف به صفحه 404 برخورد کنه.

2- مورد دوم حذف شدن صفحه است. اگر صفحه ای در سایت حذف بشه و درخواست 410 ارسال نشده باشه و لینک های داخلی به اون صفحه حذف نشن قطعا دچار ارور 404 میشید.

3- عدم ریدایرکت: به هر دلیلی تصمیم گرفتید ادرس قبلی یک صفحه ای رو تغییر بدین با توجه به استراتژی تون در این زمینه بهتره از ریدایرکت های 301 یا 302 استفاده کنید تا کاربر ارور 404 دریافت نکنه.

مثلا صفحه سئو در تودی این ادرس رو داره: https://tody.ir/seo اگر این ادرس رو به صفحه
https://tody.ir/seo-service تغییر بدیم و اقدامی برای انتقال ترافیک مستقیم یا ترافیک گوگل نکنیم هم صفحه از نتایج حذف میشه هم کاربر مستقیم 404 میگیره.

رفع ارور 404 در سایت

اگر در حال حاضر از یکی از خدمات پشتیبانی وردپرس تودی استفاده میکنید بهترین روش برای حل مشکل 404 درخواست پشتیبانی است بقیه مراحل توسط ما انجام میشه.

1- عیب یابی ارور

مهم ترین قسمت رفع این مشکل قطعا عیب یابی اونه . شما تا ندونید این ارور به چه علتی ایجاد شده و از چه صفحاتی بهش لینک داده شده نمیتونید این مشکل رو برطرف کنید. ابزارهای کراولینگ ایرانی زیاد وجود داره که میتونید از این ابزارها استفاده کنید برای جست و جوی لینک های شکسته سایتتون هرچند بهترین ابزار سرچ کنسول گوگل است.

در قسمت Coverage ارورهای سایت شما قابل مشاده است ارور های 404 معمولا در قسمت Submitted URL not found (404) یا عناوین مشابه همین قرار دارن با باز کردن این قسمت میتونید صفحاتی که این مشکل رو دارن مشاهده کنید.

رفع ارور 404 در سرچ کنسول

2- رفع ایراد 404 در وردپرس

برای رفع این ایراد چند راه حل داریم اولیش اینه اگر مشکل فنی ایجاد شده اونو برطرف کنیم مثلا در وردپرس با ذخیره مجدد پیوندهای یکتا مانند تصویر ممکنه مشکلتون حل بشه.

رفع ایراد 404 در وردپرس

حذف و ساخت مجدد فایل htaccess هم میتونه این مشکل رو اگر به صورت سراسری در سایت ایجاد شده برطرف کنه.

اگر در این زمینه دانش کافی ندارید به هیچ عنوان به این فایل دست نزنید و از یک متخصص درخواست کمک کنید

تاثیر ارور 404 در سئو سایت

گوگل علاقه ای به سر در گمی کاربر نداره. برای حفظ این اعتماد 98 درصدی کاربران به موتور جست و جوی برتر هر تلاشی رو انجاممیده که سهم بازارش رو از دست نده.
در زمینه سئو سایت ممکن است 2 نوع مشکل در ارور های 404 برای شما ایجاد بشه.
1- اکثر لینک های سایت شما خطاهای سری 400 مواجه میشه مثل همین ارور 404 که در این حالت شما قطها دچار یک مشکل فنی در سایت هستید و باید اونو برطرف کنید در اولین گام بهتره پیوند های یکتای وردپرس رو چک کنید اگر تغییری در این قسمت داده نشده بود تنها یکبار این پیوند ها رو ذخیره کنید.

اگر سایت شما وردپرس نیست از برنامه نویس سایت خودتون بخواید یا ساختار آدرس های شما رو چک بکنه.

2- تنها قسمتی از ادرس های شمکادچار این مشکل شده است:

بهترین راه برای به دست اوردن این مشکل که در بالاترگفته شد مراجعه به سرچ کنسول است.

3 روش رفع خطای 404 پس از تغییر پیوند یکتا وردپرس

یکی از ارورهای معروف وردپرس در زمینه 404 رو در این بخش براتون حل میکنیم اگر جزو مشتریان تودی در زمینه پشتیبانی سایت یا طراحی سایت وردپرس هستید. برای رفع این ارور تیکت بزنید. در غیر این صورت

اگر با خطای 404 وردپرس هنگام تغییر پیوند یکتا مواجه شدید و از افزونه سئو وردپرس برای ریدایرکت به ساختار جدید استفاده نمی‌کنید ساختار پیوند یکتای خود را به حالت قبلی برگردانید و سپس به ترتیب مراحل ذکر شده در روش دوم این مقاله پیش برید تا ریدایرکت کاربران به ساختار جدید پیوند یکتا وردپرس را انجام دهید.

اگر به هر دلیلی مثل اصلاح ساختار سایت یا توصیه های مشاوره سئو تصمیم گرفتید ساختار ادرس هاتون رو عوض کنید و به ارور 404 خوردید باید از یکی از 3 روش زیر برای حل این مشکل بهره ببرید:

1- ریدایرکت تمام لینک های قبلی توسط افزونه ها مثل رنک مث یا یوست

2- ریدایرکت صفحات از طریق کنترل پنل مثل سی پنل یا دایرکت ادمین (توصیه نمیشود)
3- ریدایرکت از طریق htaccess. و ریدایرکت کاربران به ساختار پیوند یکتای جدید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا