طراحی وب

API  یا رابط برنامه نویسی چیست؟

API  یا رابط برنامه نویسی چیست؟

API مخفف Application Programming Interface است که یک واسطه نرم‌افزاری است و به دو برنامه اجازه می‌دهد تا با یکدیگر صحبت کنند و به هم متصل شوند.  هر بار که از برنامه‌ای مانند فیس‌بوک استفاده می‌کنید، پیغام فوری ارسال می‌کنید یا از طریق تلفن همراه خود آب و هوا را بررسی می‌کنید، از یک API استفاده می‌کنید.

api 1 - api

نمونه‌ای از ای پی ای

وقتی از برنامه‌ای در تلفن همراه خود استفاده می‌کنید، برنامه به اینترنت متصل می‌شود و داده‌ها را به یک سرور ارسال می‌کند. سرور سپس داده‌ها را بازیابی می‌کند، آن‌ها را تفسیر می‌کند، اقدامات لازم را انجام می‌دهد و آن‌ها را به تلفن شما می‌فرستد. سپس برنامه، آن داده‌ها را تفسیر کرده و اطلاعاتی را که می‌خواستید به روشی قابل‌خواندن به شما ارائه می‌دهد. این همان چیزی است که به آن API می‌گویند، همه این‌ها از طریق API اتفاق می‌افتد.

برای توضیح بهتر، اجازه دهید مثالی آشنا بزنیم.

تصور کنید که در یک میز رستوران نشسته‌اید و منوی انتخابی برای سفارش دارید. آشپزخانه بخشی از “سیستم” است که سفارش شما را آماده می‌کند. آنچه احتیاج است، و قسمت حیاتی برای برقراری سفارش شما به آشپزخانه و تحویل غذای خود به میز شماست، همان‌جایی است که پیش‌خدمت یا API وارد می‌شود. پیشخدمت پیام‌رسان است یا (API ) که درخواست یا سفارش شما را می‌گیرد و به آشپزخانه (سیستم) می‌گوید چه‌کاری انجام دهد. سپس گارسون پاسخ را به شما تحویل می‌دهد. در این پاسخ، آن غذا است.

در اینجا مثالی از API در زندگی واقعی آورده شده است. شاید با روند جستجوی آنلاین پروازها آشنا باشید. درست مانند رستوران، شما گزینه‌های مختلفی برای انتخاب دارید، ازجمله شهرهای مختلف، تاریخ عزیمت و بازگشت و موارد دیگر. بگذارید تصور کنیم در حال رزرو پرواز خود در یک وب‌سایت شرکت هواپیمایی هستید. شما یک شهر و تاریخ عزیمت، یک شهر و تاریخ بازگشت، کلاس اتاقک و همچنین سایر متغیرها را انتخاب می‌کنید. برای رزرو پرواز خود، با وب‌سایت شرکت هواپیمایی ارتباط برقرار می‌کنید تا به پایگاه داده آن‌ها دسترسی پیدا کنید و ببینید آیا در آن تاریخ صندلی در دسترس است و هزینه‌های آن چقدر است.
با این حال، اگر از وب‌سایت شرکت هواپیمایی (کانالی که دسترسی مستقیم به اطلاعات دارد) استفاده نمی‌کنید، چه می‌کنید؟ اگر از یک سرویس مسافرتی آنلاین مانند سپهر 360 یا تی چارتر که اطلاعات تعدادی از پایگاه‌های داده شرکت‌های هواپیمایی را جمع می‌کند استفاده می‌کنید، چه می‌کنید؟
در این حالت سرویس مسافرتی با API شرکت هواپیمایی ارتباط برقرار می‌کند. API  واسطی است که همان سرویس‌دهنده آنلاین مسافرتی می‌تواند از شما بخواهد اطلاعاتی را از بانک اطلاعاتی شرکت هواپیمایی برای رزرو صندلی، گزینه‌های چمدان و غیره دریافت کند. سپس API پاسخ ایرلاین را به درخواست شما می‌گیرد و آن را به‌درستی تحویل می‌دهد به خدمات سفر آنلاین برگردید، سپس اطلاعات به‌روزترین و مرتبط را به شما نشان می‌دهد.

آنچه یک API نیز ارائه می‌دهد یک لایه امنیتی است.

داده‌های تلفن شما هرگز به‌طور کامل در معرض سرور قرار نمی‌گیرد، و به همین ترتیب سرور هرگز به‌طور کامل در معرض تلفن شما قرار نمی‌گیرد. در عوض، هر یک با بسته‌های کوچکی از داده ارتباط برقرار می‌کند، فقط آنچه لازم است را به اشتراک می‌گذارد ( مانند سفارش خرید شما به رستوران می‌گویید که دوست دارید چه چیزی بخورید، آن‌ها به شما آنچه در عوض نیاز دارند را می‌گویند و سپس، در پایان، وعده غذایی خود را دریافت می‌کنید).

API ها چنان ارزشمند شده‌اند که بخش عمده‌ای از درآمد بسیاری از کسب و کارها را تشکیل می‌دهند. شرکت‌های بزرگی مانند گوگل، eBay ،Salesforce.com، آمازون و اکسپدیا تنها تعدادی از شرکت‌هایی هستند که از API های خود درآمد کسب می‌کنند. 

 API مدرن

در طول سال‌ها، اغلب هر آنچه که نوعی رابط اتصال عمومی به یک برنامه را توصیف کرده باشد را  “API” می‌نامند. با این وجود به‌تازگی، API مدرن ویژگی‌هایی به دست آورده است که آن‌ها را فوق‌العاده با ارزش و مفید می‌کند:

  • API های مدرن از استانداردهایی(معمولاً HTTP و REST) ​​پیروی می‌کنند که سازگار با توسعه دهندگان هستند، و به‌راحتی در دسترس هستند و به‌طور گسترده قابل درک هستند.
  • با آن‌ها بیشتر مانند محصولات برخورد می‌شود تا کد، آن‌ها برای مصرف مخاطبان خاص (به‌عنوان مثال، توسعه دهندگان تلفن همراه) طراحی شده‌اند، مستند هستند و به‌گونه‌ای نسخه بندی می‌شوند که کاربران می‌توانند انتظارات خاصی از نگهداری و چرخه عمر آن داشته باشند.
  • از آنجا که آن‌ها بسیار استانداردتر هستند، نظم و انضباط بسیار قوی‌تری برای امنیت و حاکمیت دارند، همچنین از نظر عملکرد و مقیاس، نظارت و مدیریت می‌شوند.
  • همانند سایر نرم‌افزارهای تولید شده، API  مدرن چرخه حیات توسعه نرم‌افزار (SDLC) مخصوص طراحی، آزمایش، ساخت، مدیریت و نسخه خاص خود را دارد.همچنین، API های مدرن برای مصرف و نسخه‌برداری مستند هستند.

 

تودی مفتخر است به ارائه خدمات جدید به کسب و کارها از جمله سئو وردپرس، پشتیبانی وردپرس و طراحی سایت وردپرس و هم چنین تولید محتوای متنی برای مشاهده تعرفه این خدمات بر روی نام هر کدام کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا